Grafiska print

Jag gillar att göra research! en del i att förstå platsen man lever på är att förstå dess historia, byggnader och de landmärken som finns omkring oss. Jag har tagit fram en serie grafiska tryck med koppling till platsen Strömstad. Det var ett mycket kul projekt där jag fick mycket hjälp av Strömstads museum samt av personer som har stor lokalkännedom, ett särskilt tack till Bengt från Dammen som vet massor om nästan glömda platser på Koster. Nu är de platserna på pränt och hänger på väggar både här och där. Formatet är på trycken  är 50x70cm och tryckta på strukturerat 170 grams papper från Munkeldals pappersbruk. Motiven är offset-tryckta med UV-beständig svärta. När du köper något av dessa tryck, köper du en del av Strömstad, trevligt förpackat i ett rör.

Kontakta mig för att få reda på hur du kan köpa ett grafisk tryck!

Strömstad Black

Änkeparken heter som den gör tack vare att ett sällskap med änkor brukade samlas där, varje dag, år efter år, för att höra de senaste ”nyheterna”. Strömstadskartorna innehåller sköna gatunamn och platser som du kanske inte visste fanns. Strömstad Black tar för sig på väggen och kanske väcker en och en annan fundering! Varför är Norra Långgatan så kort?

Strömstad White

Förr i världen, för mycket länge sedan, innan både internet och bilar – namngavs Vatuland av holländska byggare som släckte sin törst vid den brunn som var belägen just där. Man hör det nästan på namnet att det har något med vatten att göra. Ett annat ställe som hade med vatten att göra är Spruthusplatsen, förr låg nämligen stadens brandstation där. Strömstad White är precis som kartan ovan fast tvärt om.

Stadshuset

Tycker du att Strömstad har ett mycket fint och speciellt Stadshus? Med all rätt! Det är byggt efter mystiska tal baserat Adolf Cavalli-Holmgrens föräldrar. Adolf donerade pengar till Strömstad för att låta detta fantastiska hus resa sig över staden. Stadshuset byggdes mellan 1912 och 1917. Varför inte låta denna pärla i svartaste svart kröna någon vägg hemma hos dig. Vad är det i toppen av spiran på Stadshuset?

Koster Map

Efter att en båt gick på grund på Fläskeskär utanför Nordkoster behövde ingen kosterbo gå hungrig den vintern. Gissa vad båten hade i lasten? 

För mycket länge sedan gick en båt i sank utanför Sydkosters västra strand. När en överlevare lyckats ta sig iland blev han bestulen på sin kavaj, idag så spökar han runt och ropar:
– Var är min kavaaaj!

Kosterfjorden

247 meter djup, nationalpark. Kosterfjorden och den omgivande skärgården är mången kär. Häng upp en del av havet på väggen hemma!
Har hört att man ska passa sig att ge sig ut på sjön om det går gäss på Sekken.

Skagerack

Från dom tidigaste dokumentationerna på Skagerack så har det saknats en sten i det vänstra tornets grund…mystiskt!
1876 brann nästan hela Strömstad ner. Skagerack var ett av de första husen som restes ur askan – sommargästerna skulle ju ha någonstans att vara på.