Illustrationer

Ett urval av produktioner från 15 år i illustrationsbranchen. Bilderna är gjorda till olika ändamål, projekt och kunder. De valda bilderna representerar olika stilar, vanligtvis är det bildens syfte som avgör stil och val av verktyg, många gånger är illustrationerna en blandning av vektor och pixelgrafik. Fler illustrationer hittar du under kategorin Spelkoncept, de bilderna förtjänade en egen plats på sidan.

Piratillustrationer/tavlor

Daftö resort/Pirathotellet

Daftö Resort i Strömstad färdigställde under våren 2020 sitt pirathotell och jag fick förfrågan om att göra tolv illustration/artwork av kända historiska pirater – en till varje rum. Rummen skulle sedan döpas efter piratens namn. Illustrationerna trycktes i storleken 50x70cm på canvas av Nordbloms Trycksaker och ramades in ordentligt av Strömstads Glasmästeri.
Kul jobb, där jag lärde mig mycket om sjörövare genom historien. Ta en tur och kolla in tavlorna i det fina pirathotellet själva vettja!

Foliering glaspartier

Strömstads shoppingcenter Strömstad

Uppdraget var att ta fram ett spännande och tilltalande tema för två stora glaspartier i Gallerian Strömstad. Bilderna skulle väcka nyfikenhet och väcka kundens intresse – där barn och unga var huvudmålgrupp . I samspråk med beställare blev temat havet som knyter an till platsen Strömstad. Folieringen är uppdelad i två stora glaspartier med en höjd på över 3 meter. Partierna skiljs åt av en entré.

Vyskisser

Olika beställare

Ibland behövs något visualiseras. Kanske för en presentation eller säljmaterial. Här är några vyskisser som tagits fram för att hjälpa beställaren visa hur de tänkt. Ofta har vyskisserna använts för att förankra projektet mot beställare eller vid bygglovsansökan.

Pysselbok

Strandkanten Nordkoster

Standkanten har många gäster och besökare. De minsta gästerna blir ibland färdiga med sin måltid innan de vuxna. Strandkanten bad då om hjälp att ta fram en pysselbok för att underhålla och sysselsätta. Text och bild är kopplat till Koster och till det salta havet.

WUNDER-BAUM

Illustration till förpackning

Små bilder som ska representera en doft eller känsla. Bilderna sitter på förpackningar till WUNDER-BAUMS doftgranar. Papagoja gör många saker till WUNDER-BAUM, bland annat web, konceptidé, annonsmaterial, broschyrer och som ni ser här – små fina illustrationer.

Osorterat